• Κιν
 • 6945 230292 - Τηλ 22210 77896

Δευτέρα - Παρασκευή ( 9.00 - 13.00 & 17.00 - 21.00  )

Αποκατάσταση

Νευρολογικών Παθήσεων

Image

Αποκατάσταση Νευρολογικών Παθήσεων και Κακώσεων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος

Η φυσικοθεραπεία παίζει σημαντικό ρόλο στο κομμάτι της αποκατάστασης των νευρολογικών παθήσεων και των κακώσεων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Ανάμεσα στις νευρολογικές παθήσεις που αντιμετωπίζονται είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος του Parkinson, ενώ εφαρμόζονται και πρωτόκολλα αποκατάστασης για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αιμορραγικό ή ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το τμήμα φυσικοθεραπείας, προσεγγίζοντας εξατομικευμένα και ολιστικά κάθε περιστατικό, αναλαμβάνει να ξεκινήσει το πρόγραμμα της αποκατάστασης του ασθενή, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου, τους θεράποντες ιατρούς, τους χειρουργούς, τους διατροφολόγους και τους ψυχολόγους.

Πριν την εφαρμογή του προγράμματος, λαμβάνεται το ιατρικό ιστορικό του ασθενή και συναξιολογούνται η παρούσα κατάστασή του, τα ιατρικά δεδομένα από τα άλλα τμήματα και οι επιθυμητοί στόχοι.

Αφού πρώτα εξασφαλιστεί η σωστή και ανεμπόδιστη αναπνοή και η σωστή θέση του σώματος του ασθενούς, ξεκινά η φυσικοθεραπευτική του αποκατάσταση και μάλιστα από τις πρώτες μετεγχειρητικές ώρες με κινησιοθεραπεία και ειδικές τεχνικές που απαντούν στην εκάστοτε πάθηση. Όταν είναι αναγκαίο, γίνεται και χρήση τεχνικού εξοπλισμού, ηλεκτροθεραπείας, ορθοτικών μηχανημάτων και κατασκευών κινητοποίησης.

Επιγραμματικά, στο πλάνο αποκατάστασης θα μπορούσαν να σημειωθούν τα εξής:

 • Ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας, δηλαδή εξειδικευμένες τεχνικές για τη βελτίωση της νευρομυϊκής συναρμογής με αποτέλεσμα να κάνουμε «εξυπνότερο» μυϊκό σύστημα που αντιδρά ταχύτερα και σωστότερα ώστε να προλαμβάνει κακώσεις μυοτενοντίου πετάλου και αρθρώσεων
 • Επανεκπαίδευση βάδισης δηλαδή προσπάθεια να φέρουμε τη βάδιση όσο πιο κοντά στη φυσιολογική γίνεται, εξαλείφοντας παθολογικά πρότυπα ή εκπαιδεύοντας τον ασθενή στη σωστή χρήση του κατάλληλου βοηθήματος.
 • Βελτίωση ισορροπίας
 • Σωστή τοποθέτηση του σώματος του ασθενή (αποφυγή ρικνώσεων μυών και τενόντων, αποφυγή υποποδίας άκρου ποδός, αποφυγή συγκάμψεων)
 • Διατήρηση ή και βελτίωση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων (διατάσεις, κατασκευές ακινητοποίησης και υποστήριξης)
 • Καταστολή και αποφυγή διαφόρων παθολογικών αντανακλαστικών όπου αυτά συναντώνται, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν στην κακή στάση του σώματος του ασθενή συγκάμψεις, πρότυπα καμπτικά ή εκτατικά
 • Μυϊκή ενδυνάμωση
 • Σωστή αναπνευστική λειτουργία (εξειδικευμένες κινήσεις έκπτυξης πνευμόνων, απόχρεμψη, ανεμπόδιστη αναπνευστική λειτουργία μέσω αναρροφήσεων των βρογχικών εκκρίσεων.)
 • Οδηγίες και ασκησιολόγιο για το μετεγχειρητικό διάστημα μετά τη νοσηλεία (καθημερινό εξατομικευμένο πρόγραμμα εξάσκησης του ασθενή)
 • Επανένταξη στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον: Σε συνεργασία με τα άλλα τμήματα του νοσοκομείου γίνεται εκπαίδευση του ασθενή στο χώρο διαμονής και εργασίας του, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της κινητικής του κατάστασης, διαμορφώνοντας με τέτοιο τρόπο το περιβάλλον γύρω του που θα του διασφαλίζει όσο το δυνατόν πιο άνετη ζωή.

 • Βρισκόμαστε πάντα δίπλα στον ασθενή, τόσο κατά τη διάρκεια της αποκατάστασής του, όσο και μετά από αυτή και πάντα σε επικοινωνία μαζί του για οποιαδήποτε απορία ή καθοδήγηση πάνω στις νέες τεχνικές αποκατάστασης.

  Η διαρκής ενημέρωση και εκπαίδευσή σε συνδυασμό με την εμπειρία μας συντελεί στην εξειδικευμένη υποστήριξη, σύμφωνα με τα ισχύοντα διεθνή επιστημονικά πρότυπα.

  Χρειάζεστε κάποια υπηρεσία μας? Κλείστε Ραντεβού μαζί μας

  Κλείστε μαζί μας ραντεβου για το Κέντρο Φυσικοθεραπειας ή για κατ'οικον επίσκεψη
  και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατον.

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  Μ. Αλεξάνδρου 42, Χαλκίδα, Εύβοια

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (24X7)

  Κιν : 6945 230 292 Τηλέφωνο : 22210 77896

  EMAIL

  xzazatis@yahoo.com

  ΩΡΑΡΙΟ

  Δευ έως Παρα 9 πμ-1 μμ 5 μμ-9μμ

  Σχετικά με εμάς

  Το κέντρο φυσικοθεραπείας Χαράλαμπος Δ. Ζαζάτης ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση των μυοσκελετικών - νευρολογικών παθήσεων και διαταραχών. Στόχος μας η επίτευξη των προσωπικών σας επιδιώξεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ανεξαρτήτου ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.