• Κιν
  • 6945 230292 - Τηλ 22210 77896

Δευτέρα - Παρασκευή ( 9.00 - 13.00 & 17.00 - 21.00  )

Θεραπεία

Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία

Τι είναι η Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται


Η αναπνευστική φυσιοθεραπεία αποτελεί έναν ιδιαίτερο κλάδο και εκτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους φυσιοθεραπευτές με σκοπό την αρμονική συνεργασία των αναπνευστικών μυών, τον καλό αερισμό των πνευμόνων και την καλή παροχέτευση των βρογχικών εκκρίσεων.Η αναπνευστική φυσιοθεραπεία ενδείκνυται στα οξέα και χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος, σε χειρουργημένους ασθενείς, σε διαταραχές του νευρικού ελέγχου της αναπνοής, σε παραμορφώσεις του θώρακα και σε διαταραχές της αναπνευστικής λειτουργίας λόγω κακής στάσης του σώματος. Ο φυσιοθεραπευτής που ασχολείται με αναπνευστική φυσιοθεραπεία πρέπει να ενημερώνεται λεπτομερώς από τον θεράποντα γιατρό για τη πάθηση και τις προφυλάξεις που έχουν σχέση με το πρόβλημα του ασθενούς. Κατόπιν βλέποντας τον ασθενή κάνει τη δική του αξιολόγηση, σχετικά με τη στάση του σώματός του, το σχήμα του θώρακα, τον τρόπο που αναπνέει, τη δύσπνοια, το βήχα, τις εκκρίσεις και τη γενικότερη κατάστασή του (χρώμα του προσώπου, των χειλιών, ψυχική διάθεση κλπ). Έτσι εφαρμόζει ένα πρόγραμμα αναπνευστικής φυσιοθεραπείας κατάλληλο για τον συγκεκριμένο ασθενή. Η θεραπεία είναι πολύ σημαντική να εφαρμόζεται σε σε ασθενείς οι οποίοι παραμένουν στο κρεβάτι για πάνω από δέκα ημέρες ακόμα και μετά από χειρουργείο γόνατος. Στα οξέα πνευμονικά νοσήματα σε συνδυασμό με τα φάρμακα, διευκολύνει και επιταχύνει την αποκατάσταση του ασθενούς ενώ στα χρόνια νοσήματα επιβραδύνει τη εξέλιξη της νόσου.

Ρόλος της αναπνευστικής φυσιοθεραπείας


Η αναπνευστική φυσιοθεραπεία περιλαμβάνει την παροχέτευση, δηλ τον καθαρισμό των βρόγχων, από τις εκκρίσεις και την αναπνευστική γυμναστική. Το αεραγωγό σύστημα των βρόγχων διατηρείται ελεύθερο από εκκρίσεις με άσκηση της εκπνοής και ενίσχυση του βήχα. Η καλύτερη πρόσληψη οξυγόνου και αποβολή διοξειδίου του άνθρακα επιτυγχάνεται με την παροχέτευση του βρογχικού δένδρου, με αναρρόφηση και με άσκηση των μυών. Σε διαταραχές της αναπνευστικής λειτουργίας λόγω κακής στάσης, ο ασθενής υποβάλλεται και σε πρόγραμμα ασκήσεων καλής στάσης, διότι οι παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης (κύφωση, σκολίωση κλπ), εμποδίζουν την καλή πνευμονική λειτουργία λόγω κακής κατανομής του αέρα στους πνεύμονες με επακόλουθο αναπνευστική ανεπάρκεια.

Χρειάζεστε κάποια υπηρεσία μας? Κλείστε Ραντεβού μαζί μας

Κλείστε μαζί μας ραντεβου για το Κέντρο Φυσικοθεραπειας ή για κατ'οικον επίσκεψη
και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατον.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Μ. Αλεξάνδρου 42, Χαλκίδα, Εύβοια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (24X7)

Κιν : 6945 230 292 Τηλέφωνο : 22210 77896

EMAIL

xzazatis@yahoo.com

ΩΡΑΡΙΟ

Δευ έως Παρα 9 πμ-1 μμ 5 μμ-9μμ

Σχετικά με εμάς

Το κέντρο φυσικοθεραπείας Χαράλαμπος Δ. Ζαζάτης ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση των μυοσκελετικών - νευρολογικών παθήσεων και διαταραχών. Στόχος μας η επίτευξη των προσωπικών σας επιδιώξεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ανεξαρτήτου ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.