• Κιν
  • 6945 230292 - Τηλ 22210 77896

Δευτέρα - Παρασκευή ( 9.00 - 13.00 & 17.00 - 21.00  )

Λεμφικό μασάζ

Λεμφικό μασάζ

Τι θεραπεύει και σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται το Λεμφικό Μασάζ

Η λεμφική παροχετευτική μάλαξη ή αλλιώς το χειρομασάζ «λεμφικού τύπου» ειδικά για λεμφοιδηματικούς ασθενείς, αποτελεί διεθνώς αποδεκτή μέθοδος θεραπείας στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης αποσυμφορητικής θεραπείας μαζί με όλες τις άλλες ενδεικνυόμενες θεραπείες καθώς ειναι η συνηθέστερη πάθηση μετά την μαστεκτομή. Είναι όμως εξαιρετικά σημαντική για την καλή πορεία του ασθενούς. Δεν γνωρίζουν όλοι οι φυσικοθεραπευτές λεμφικό μασάζ για λεμφοιδηματικούς ασθενείς. Ούτε όλοι οι ασθενείς επιτρέπεται να υποβληθούν σε λεμφικό μασάζ. Να σημειωθεί, ότι διαθέτουμε την απαραίτητη πιστοποίηση και τεχνογνωσία για την εφαρμογή της θεραπείας.

Ποιος είναι ο στόχος της θεραπείας


Το λεμφικό μασάζ έχει ως στόχο να διευκολύνει την απομάκρυνση του συσσωρευμένου λεμφικού υγρού από το σημείο του οιδήματος. Απαιτεί μεγάλη εμπειρία προκειμένου να αξιοποιηθούν παράπλευρα λεμφικά αγγεία ώστε να υπάρξει αλλαγή της ροής της λέμφου από τα σημεία που έχουν αποκοπεί, σε άλλα λεμφαγγεία και λεμφαδένες που λειτουργούν. Το πρόγραμμα είναι πάντα εξατομικευμένο. Το λεμφικό μασάζ στους ασθενείς προχωρημένων σταδίων, συνδυάζεται με τη συμπιεστική περίδεση πολλαπλών στρωμάτων και την Κινησιοθεραπεία.

Χρειάζεστε κάποια υπηρεσία μας? Κλείστε Ραντεβού μαζί μας

Κλείστε μαζί μας ραντεβου για το Κέντρο Φυσικοθεραπειας ή για κατ'οικον επίσκεψη
και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατον.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Μ. Αλεξάνδρου 42, Χαλκίδα, Εύβοια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (24X7)

Κιν : 6945 230 292 Τηλέφωνο : 22210 77896

EMAIL

xzazatis@yahoo.com

ΩΡΑΡΙΟ

Δευ έως Παρα 9 πμ-1 μμ 5 μμ-9μμ

Σχετικά με εμάς

Το κέντρο φυσικοθεραπείας Χαράλαμπος Δ. Ζαζάτης ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση των μυοσκελετικών - νευρολογικών παθήσεων και διαταραχών. Στόχος μας η επίτευξη των προσωπικών σας επιδιώξεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ανεξαρτήτου ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.