• Κιν
  • 6945 230292 - Τηλ 22210 77896

Δευτέρα - Παρασκευή ( 9.00 - 13.00 & 17.00 - 21.00  )

Θεραπεία με

Υπέρηχο

Οι θεραπεία με υπέρηχο στη φυσικοθεραπεία


Οι υπέρηχοι (ultrasounds) είναι μηχανικά κύματα με συχνότητα μεγαλύτερη από αυτήν που μπορεί να ακούσει ο άνθρωπος (περίπου 20.000 Hz). Όταν εφαρμόζονται σε βιολογικό ιστό, μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές στα κύτταρα και τους ιστούς, αυξάνοντας τη θερμοκρασία και δημιουργόντας μικρό-δονήσεις.

Στη φυσικοθεραπεία, οι υπέρηχοι χρησιμοποιούνται από τη δεκαετία του 1940. Λειτουργούν στις θεραπευτικές συχνότητες των 1 έως 3MHz και διαθέτουν κεφαλές εκπομπής υπερηχητικού κύματος 2 έως 5cm. Εισχωρούν στο σώμα μέσω της επιφάνειας του δέρματος, το οποίο και διαπερνούν. Ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση και θεραπεία πολλών παθήσεων, όπως αρθρίτιδες, χρόνιες πολυαρθρίτιδες, βραχυαλγίες, συσπάσεις, κακώσεις – στρεβλώσεις των συνδέσμων, επικονδυλίτιδες, περιαρθρίτιδες, μυαλγίες και νευραλγίες, αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες και φλεγμονές τενόντων.

Εφαρμογή και αποτέλεσμαΟι υπέρηχοι έχουν βοηθήσει τη φυσικοθεραπεία στην επίλυση πολλών παθολογικών νευρολογικών αλλά κυρίως ορθοπαιδικών καταστάσεων. Αποτελούν μία εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική με ευεργετική δράση, αφού προκαλούν μυϊκή χαλάρωση και αναλγησία, βελτίωση της κυκλοφορίας του οξυγόνου στο εσωτερικό του μυός, αύξηση του μεταβολισμού και της μυϊκής θρέψης, λύση των συμφύσεων και των μυϊκών σπασμών, επούλωση των κυττάρων, βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων, επούλωση των καταγμάτων, αύξηση της ελαστικότητας των μαλακών μορίων και καλύτερη απορρόφηση των φαρμάκων.

Υπέρηχοι χωρίς θερμικό αποτέλεσμα χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό των οιδημάτων που προκαλόυνται απο φλεγμονές, μυϊκούς τραυματισμούς, κατάγματα και μετά απο επεμβάσεις (π.χ. αρθροσκόπηση η αρθροπλασική).

Χρειάζεστε κάποια υπηρεσία μας? Κλείστε Ραντεβού μαζί μας

Κλείστε μαζί μας ραντεβου για το Κέντρο Φυσικοθεραπειας ή για κατ'οικον επίσκεψη
και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατον.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Μ. Αλεξάνδρου 42, Χαλκίδα, Εύβοια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (24X7)

Κιν : 6945 230 292 Τηλέφωνο : 22210 77896

EMAIL

xzazatis@yahoo.com

ΩΡΑΡΙΟ

Δευ έως Παρα 9 πμ-1 μμ 5 μμ-9μμ

Σχετικά με εμάς

Το κέντρο φυσικοθεραπείας Χαράλαμπος Δ. Ζαζάτης ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση των μυοσκελετικών - νευρολογικών παθήσεων και διαταραχών. Στόχος μας η επίτευξη των προσωπικών σας επιδιώξεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ανεξαρτήτου ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.