• Κιν
  • 6945 230292 - Τηλ 22210 77896

Δευτέρα - Παρασκευή ( 9.00 - 13.00 & 17.00 - 21.00  )

Θεραπεία

Χρόνιος πόνος

Τι ενώνουμε με τον όρο χρόνιος πόνος


Με τον όρο χρόνιος πόνος εννοούμε τον πόνο του οποίου τα συμπτώματα διαρκούν περισσότερο από 3 μήνες. Στην Ευρώπη το 19% του πληθυσμού εμφανίζει χρόνιο πόνο. To 50% των πασχόντων από χρόνιο πόνο που προσέρχονται στον ορθοπεδικό τους έχουν πρόβλημα στο μυοσκελετικό τους σύστημα. Το πιο συχνό σύμπτωμα είναι πόνος στη μέση (ισχιαλγία-οσφυαλγία). Άλλες αιτίες είναι εκφυλιστικές παθήσεις , ημικρανία, κεφαλαλγία μυϊκής τάσεως, νεοπλασματικές ασθένειες, οστεοπόρωση και σε κάποιες περιπτώσεις ψυχολογικοί παράγοντες όπως το στρες, η κούραση, οι διαταραχές ύπνου και η κατάθλιψη. Η διάγνωση της αιτίας που προκαλεί τον πόνο είναι πρωταρχικής σημασίας για την αποφυγή διαγνωστικών σφαλμάτων. Για αυτό εκτός από το πλήρες ιστορικό που θα παρθεί από τον ασθενή και θα εμπεριέχει πληροφορίες για τα συμπτώματα, το τι προκαλεί το πόνο, τι τον επηρεάζει αρνητικά ή θετικά θα πρέπει να γίνονται και κάποια διαγνωστικά τεστ. Σε πολλές περιπτώσεις ο πόνος επηρεάζει την κινητικότητα του ασθενή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις καθημερινές προσωπικές και επαγγελματικές του δραστηριότητες. Αυτό οδηγεί σε μείωση της ζωντάνιας, της ζωτικότητας, της αντοχής και της δύναμης του ατόμου που πάσχει. Έτσι μειώνεται η λειτουργικότητα του ασθενή και αυτό έχει άμεση επιρροή στην ψυχολογία του. Ο ασθενής μπορεί να νιώθει κουρασμένος, απελπισμένος και να παρουσιάζει σημάδια κατάθλιψης. Για αυτό πολλές φορές κρίνεται αναγκαία για την αντιμετώπιση του προβλήματος η συμμετοχή ενός ψυχολόγου που θα υποστηρίξει τον ασθενή. Εξάλλου ο χρόνιος πόνος δεν αποτελεί μόνο την σωματική εκδήλωση μιας πάθησης αλλά και την ψυχολογική και κοινωνική έκφραση της.

Συμπτώματα και εναλλακτικες θεραπείες


Τα συμπτώματα από ασθενή σε ασθενή μπορεί να διαφοροποιούνται. Ο πόνος είναι καθαρά υποκειμενικό συναίσθημα και πολλές φορές είναι δύσκολο να περιγραφεί, να καθοριστεί ή να εξηγηθεί σε κάποιον άλλον. Ο πόνος δεν μοιράζεται με κανέναν. Χαρακτηριστικά ο πόνος μπορεί να είναι οξύς ή αμβλύς, διάσπαρτος ή εντοπισμένος, συνεχής ή περιοδικός, σταθερός ή σφύζων και μπορεί να αντανακλά μακράν του οργάνου που πάσχει. Εκτός από τις φαρμακευτικές (αναλγητικά, τοπικά σκευάσματα, οπιοειδή) και τις επεμβατικές μεθόδους (νευρικός αποκλεισμός, εγχύσεις ενδοαρθρικές/παρασπονδυλικές) που πραγματοποιούνται στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου βοηθά σημαντικά η χρήση φυσικοθεραπείας καθώς και κάποιες εναλλακτικές θεραπείες. Το πλεονέκτημα αυτών είναι ότι έχουν ελάχιστες η και μηδενικές παρενέργειες όταν φυσικά εφαρμόζονται από κατάλληλα εκπαιδευμένα άτομα. Για αυτό θα πρέπει να προσέχουμε πολύ την επιλογή του θεραπευτή μας.

Χρειάζεστε κάποια υπηρεσία μας? Κλείστε Ραντεβού μαζί μας

Κλείστε μαζί μας ραντεβου για το Κέντρο Φυσικοθεραπειας ή για κατ'οικον επίσκεψη
και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατον.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Μ. Αλεξάνδρου 42, Χαλκίδα, Εύβοια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (24X7)

Κιν : 6945 230 292 Τηλέφωνο : 22210 77896

EMAIL

xzazatis@yahoo.com

ΩΡΑΡΙΟ

Δευ έως Παρα 9 πμ-1 μμ 5 μμ-9μμ

Σχετικά με εμάς

Το κέντρο φυσικοθεραπείας Χαράλαμπος Δ. Ζαζάτης ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση των μυοσκελετικών - νευρολογικών παθήσεων και διαταραχών. Στόχος μας η επίτευξη των προσωπικών σας επιδιώξεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ανεξαρτήτου ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.